Kuhinja dizajn

Da li postoji savršena kuhinja za vas?

  • Blog
  • 15. juna 2019.

Kuhinja kao vizuelni deo enterijera

 

Vaša kuhinja nije savršena i idealna? Da li je i Vama teško da se snadjete u sopstvenoj kuhinji?

Ako je odgovor da! Onda dizajn kuhinje nije prilagodjen vašim aktivnostima. Kuhinja treba da obiluje energijom, a ne da Vam spremanje bude neka vrsta mučenja. Hajde da napravimo savršenu kuhinju za vas!

 

Razocaran covek

 

Moderan način života, kakav je ovaj danas, dovodi nas do toga da nam neke aktivnosti, koje su nam do sada bile uobičajne, postanu luksuz. Svakodnevnost kao što je spremanje hrane u svojoj kući postaje raritet. I kuhinja postaje vizuelni element enterijera.

 

Kako nam se pogled kreće ka zapadu tako vidimo da je ovaj fenomen sve prisutniji.

Kod nas, na Balkanu, još uvek imamo kuhinju kao upotrebni prostor.

 

 Moderna kuhinja – tradicionalna kuhinja

 

Glavna razlika izmedju „modernih“ i „tradicionalnih“ kuhinja nije u samim elementima, već u korišćenju tih elemenata. „Moderna“ kuhinja je kuhinja za goste, dok na drugoj strani imamo kuhinju za domaćicu.

Ako uzmemo kuhinju iz pogleda dizajna (dizajn kuhinje) ne možemo odrediti jasnu razliku. Možemo naći razne stilove i inovacije u projektovanju kuhinja. Od razlike u kvalitetu materijala do samog oblika i dizajna kuhinjskih elemenata.

U jednom od svojih projekata kuhinje, odredio sam svetlost kao nosioc celog dizajna. Gde sam se kroz svetlost poigrao likovnim elementima. Ako želite da saznate nešto više o ovom dizajnu, klik ovde.
 

Kitchen design

 Dizajn kuhinje za svakog od nas

 

Ja bih voleo da napravim razliku u kuhinji po njenoj nameni i prilagodim kuhinju njenom korisniku. Šta se sprema u toj kuhinji? Koliko se koristi ta kuhinja? Kako se koristi? Ovde možete pogledati jednu zanimljivu statistiku o dizajnu kuhinje.

Ovo su neka pitanja na koja arhitekte i projektanti danas ne obraćaju veliku pažnju. U stvari su glavna za dobro funkcionisanje jedne jedinice stana kao što je kuhinja. Kuhinja mora da bude kako funkcionalna tako i energična. Da svojim izgledom privlači korisnika.

 

 

Kuhinja dizajn

 

Da li je veganu potreban ćekić za meso? Da li će vegetarijancu biti zabranjeno korišćenje daske od drveta? Neće svakom biti potrebno četiri ringle, ali će mu biti potrebne dve rerne.

Ako imamo fruterijance, vegeterijance, vegane, paleoterijance itd. ( ne nisu imena stanovnika nekih udaljenih planeta 🙂 ), zašto ne bi smo imali i specijalno dizajniranu kuhinju za svaku grupu ljudi? Hajde da prilagodimo predmete našim potrebama, a ne da se mi prilagođavamo predmetu!

 

 

kuvanje jastog

 

Zbog svega ovog potrebno je angažovati prave ljude, koji će Vam olakšati svakodnevne poslove.

Zakljucak je da smo svi različiti i da svako od nas ima neki svoj način prilaska toj magiji spremanja hrane. I da kuhinja nije samo jedan element u kući, već je i centralno mesto dešavanja.

 

 

Pišite · Komentarišite · Delite

Podelite sa prijateljima

  • DraganS

    Ja sam neko ko se ne razume u enterijer dovoljno da sve sam osmislim, i platim da se to uradi, ali se podrazumeva da osoba koja se time baci ima MOJE SMERNICE. Tako da je kuhinja „po mojoj meri“.

Leave Your Comment Here