Inost mladih 2018

Inovatori još jednom imali težak zadatak

 

U organizaciji Saveza inovatora Republike Srpske i Udruženja inovatora grada Banja Luka od 18 do 20. aprila 2018. godine realizovana je u Domu omladine Banja Luka jubilarna XX međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva „INOST MLADIH 2018“.

Na ovogodišnjem „INOST-U MLADIH 2018“ predstavljeno je 350 radova od oko 650 izlagača iz Republike Srpske i Federacije BiH, zemalja u okruženju (Srbija, Slovenija, Makedonija) i drugih zemalja (Ruska federacija, Sjedinjene američke države, Češka, Francuska, Italija, Tajvan, Rumunija, Maroko).

Izložbu je otvorio Ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić navodeći da je ova manifestacija respektabilna i da mladi na njoj treba da predstave svoje mogućnosti. On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se manifestacija održava 20. put, kao i inovativnošću mladih koji na njoj izlažu.

Izuzetno je važno u podsticanju inovativnosti da se razviju svi segmenti, modeli i da se inovativna zajednica i akademska istraživačka zajednica dovedu u vezu sa poslovnim sektorom i da se na taj način postigne komercijalizacija znanja, koja putem transfera tehnologija i realizacije inovativnioh ideja treba da doprinese konkuretnosti privrede, otvaranju novih radnih mjesta i sveopštem razvoju, rekao je Komić.

Dimitrije je na ovoj izložbi učestvovao sa svojom lampom “Eclipse” i bio nagrđen diplomom Saveza inovatora Republike Srpske sa srebrnom plaketom.

Podelite sa prijateljima