Morph washbasin on exhibition

Zlatna plaketa sa izložbe ideja, inovacija i stvaralaštva

Nakon Beogradske izložbe „Super Ja„, lavabo „Morph“ se uputio ka Banja Luci.

I ove godine INOST mladih, u organizaciji saveza pronalazača Republike Srpske, okupio je mnogobrojne pronalazače, istraživače i dizajnere. Izložba ideja, inovacija i stvaralaštva  koja je trajala u periodu od 17. do 19. aprila je 21. po redu izložba, organizovana je i posvećena 140. godišnjici rođenja Milutina Milankovića i 22. aprilu – Danu Grada Banja Luke.

Na ovoj izložbi Dimitrije je učestvovao sa svojim dizajnom lavaboa  „Morph“učestvovao je kao dizajn proizvoda i tehnološka inovacija u pogledu materijala i načina izrade. Za ovaj projekat nagrađen je zlatnom plaketom sa likom Nikole Tesle. Takođe se našao u izboru za najbolji rad na celom sajmu.

Dimitrije je na ovoj izložbi učestvovao sa svojim umivaonikom “Morph” i bio nagrđen diplomom Saveza inovatora Republike Srpske sa zlatnom plaketom.

Plakat Morph umivaonika za Banja Luku                                             Diploma Dimitrije Davidovic savez inovatora

Ovo je jedinstveni dizajn u oblasti kupatilskog nameštaja. Glavna ideja je bila da se prirodni oblik dovede u svakodnevni urbani život. Umivaonik ima oblik lotosa kada kap vode padne na njega. Njegove ivice nisu ravne, one su valovite, kao i oblik umivaonika. Ovaj umivaonik je napravljen od poliesterske smole i nekoliko dodatnih aditiva u cilju dobijanja određene strukture i teksture materijala. Ovaj materijal je teško oštetiti i otporan je na hemikalije i ogrebotine koje daje prioritet nad keramikom koja je krhka.

Podelite sa prijateljima